Betonzand.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Wat is betonzand?

Betonzand wordt ook wel vloerenzand genoemd. Er bestaan veel verschillende soorten zand die van elkaar te onderscheiden zijn op basis van hun eigenschappen. Iedereen weet hoe zand er uit ziet, maar bij het beschrijven ervan komt men vaak niet verder als ‘een los, korrelig materiaal.’ Meer informatie over zand, meer specifiek over betonzand, kunt u vinden op deze website. Klik op onderstaande onderwerpen om meer te weten te komen.

De eigenschappen van zand

Zand ontstaat door erosie van rotsformaties. Dat is het slijten van gesteenten door weersomstandigheden als water, wind en ijs. Zand bestaat uit minerale deeltjes die tussen de 0,63 micrometer en 2 millimeter groot zijn. Alles daar omheen wordt geen zand meer genoemd, maar bijvoorbeeld grind of klei. Betonzand bevat echter ook grotere korrels, namelijk tot 4 millimeter groot. Een andere typerende eigenschap van zand is de goede waterdoorlaatbaarheid. Betonzand of vloerenzand heeft meer specifieke eigenschappen die het onderscheidt van andere soorten zand.

De toepassingen van zand

Zand is uitermate geschikt als draagvlak voor gebouwen doordat het niet goed samendrukbaar is (Bron: Joostdevree.nl). Dat komt door de korrelgrootte en de korrelverdeling van zand. Doordat zand verschillende korrelgroottes heeft, worden de holle ruimtes die kunnen ontstaan namelijk opgevuld door de kleinere korrels. Daardoor vormt zand een compacte massa en een stevige basis die goed gebruikt kan worden als draagvlak, maar bijvoorbeeld ook als toeslagmateriaal in mortels. Omdat zand bestaat uit kwarts (een doorschijnend en kleurloos mineraal) wordt het ook gebruikt om glas te maken. Betonzand of vloerenzand heeft eigenschappen waardoor het geschikt is voor specifieke toepassingen.

Waarom betonzand laten bezorgen door ons:

  •   Uw postcode bepaalt de prijs
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Eenvoudig betonzand kopen
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorgen in heel Nederland
  •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig betonzand betalen met iDeal van Mollie

www.betonzand.net

Betonzand voor maken beton

wij bezorgen alleen in Nederland

Betonzand.net bezorgt alleen in Nederland!