Betonzand.net

Direct uw prijs op
basis van uw postcode

Geen offerte
ontvangen?

Toepassingen van betonzand

Betonzand wordt, zoals de naam al zegt, onder andere gebruikt voor het produceren van betonmortel om uiteindelijk beton te maken. Beton is nodig voor het storten van funderingen van garages, schuttingen of terrassen en vanzelfsprekend voor allerlei betonnen vloeren. Daarom wordt het ook vaak vloerenzand genoemd. De vloeren die gemaakt worden van beton noemen we zandcementvloeren. Ze zijn gemaakt van zand en gebonden door cement, en worden ook wel cementdekvloer, smeervloer of afwerkvloer genoemd. Zandcementvloeren zijn de laatste afwerklaag op de draagvloer in een gebouw (Bron: Van Berlo cementdekvloeren). Bekijk hieronder op YouTube (klik op de afbeelding) hoe een betonvloer gestort wordt. Betonzand wordt soms ook wel gebruikt om lichte natuursteensoorten, oude walen, keramiek en stelconplaten (industrieplaten / betonplaten) mee te bestraten / leggen. Let op: het betonzand dat wij leveren is zonder toevoeging van grind.

Hoe kunt u betonmortel en beton maken?

Alleen betonzand is niet genoeg voor betonmortel: daarvoor heeft u ook betongrind, cement, zand en water en nodig. Als dit mengsel van betonspecie of mortel eenmaal verhard is, noemen we het beton (Bron: Joostdevree.nl). Om betonmortel te maken heeft u één deel cement nodig, twee delen betonzand of vloerenzand en drie delen grind. Dit is de 1-2-3 regel. U mengt eerst het betonzand en het grind met elkaar met een betonmenger. Ga net zo lang door totdat alles goed gemixt is. Daarna voegt u het deel cement toe en mixt dit totdat er een mengsel met een egale kleur ontstaat. Vervolgens voegt u voorzichtig extra water toe. Niet te veel, want daardoor neemt de sterkte van het beton af. Zorg ervoor dat er een homogene massa ontstaat zonder klonten zodat u uiteindelijk beton van de allerbeste kwaliteit kunt storten.

Gewapend beton

Om beton nog meer stevigheid te geven wordt het gestort in een metalen vlechtwerk: ook wel wapening genoemd. Het metaal zorgt ervoor dat het beton minder snel scheurt en afbreekt. Beton dat in een dergelijk vlechtwerk is gestort noemen we gewapend beton. Bron: Wikipedia. In onderstaand YouTube filmpje wordt op eenvoudige wijze uitgelegd hoe gewapend beton wordt gemaakt.

Wilt u iets weten over eigenschappen van betonzand of het berekenen van de juiste hoeveelheid zand, klik dan op onderstaande onderwerpen:

 

Waarom betonzand laten bezorgen door ons:

  •   Uw postcode bepaalt de prijs
  •   Regelmatig nieuwe prijzen
  •   Gerenommeerde leverancier
  •   Eenvoudig betonzand kopen
  •   Snelle en correcte levering
  •   Bezorgen in heel Nederland
  •   iDEAL betaling via uw eigen bank
Veilig betonzand betalen met iDeal van Mollie

www.betonzand.net

Betonzand voor maken beton

wij bezorgen alleen in Nederland

Betonzand.net bezorgt alleen in Nederland!